Du kan spare penge på varmebudgettet med en smart luft til luft varmepumpe

265 Likes Comment
indendoers luft til luft varmepumpe 700x420

Hvis du gerne vil spare nogle penge på varmeregningen, er det en god ide at overveje at få en luft til luft varmepumpe. Den kan være med til at spare dig for rigtig mange penge i det lange løb.

Hvor mange afhænger selvfølgelig af, hvor mange penge du bruger på varme på nuværende tidspunkt, og hvilken form for varmekilde som du har. Hvis du har elvarme eller bruger olie, vil du kunne spare rigtig mange penge på at få luft til luft frem for din nuværende varmekilde.

stor udendoers varmepumpe 1024x682

Luft til luft varmepumper fungerer på den måde, at de tager varmen fra luften uden for og sender den ind i dit hus. Selv om vinteren vil der være noget varme i luften, og det er den, som du kan udnytte, så du kan varme dit hus op.

Du skal placere varmepumpen centralt i huset. Typisk vil man placere den i stuen, da det ofte er det rum, som folk bruger mest. Derfra vil den varme luft brede sig til de andre rum i huset. Hvis du har et stort hus, er det en god ide at se på, om du skal have flere varmepumper.

Varmepumpe er en god løsning, hvor der ikke er fjernvarme

En varmepumpe bliver som regel brugt de steder, hvor der ikke er adgang til fjernvarme. Det er en god løsning, da det ellers kan være dyrt for dig at varme dit hus om. Som nævnt er opvarmning med olie og el meget dyrt. Det er ofte nogle af de løsninger, som ellers bliver brugt, når du skal varme dit hus op uden fjernvarme.

Hvor meget du kan spare på at få en luft til luft varmepumpe, afhænger af, hvor stort et hus du har, og hvor mange penge du bruger på at varme det op nu.

Når du overvejer at købe en varmepumpe, kan det altid være en god ide, at du regner på, hvor meget du kan spare. Du skal både medtage, hvor mange år din varmepumpe vil holde, og de omkostninger der er ved at sætte den op. Det gør, at du får det mest præcis regnestykke. Det sammenligner du så med, hvor meget du bruger på el eller olie nu. du kan finde hjælp på hjemmesiden varmepumpe-test.dk.

Husk på at både el- og oliepriserne kan stige, men det kan være svært for dig at tage højde for i dit regnestykke. Selv hvis du ikke tager prisstigninger med, vil du dog som regel opleve, at prisen for varmepumpen vil være en del lavere.

Luft til luft varmepumpe er en god løsning til sommerhuset

Hvis du har et sommerhus, kan det også være, at du er på jagt efter en løsning, så du kan bruge det om vinteren. Det er ofte svært at varme et sommerhus op på en billig måde. Det er dog utrolig hyggeligt også at bruge sit sommerhus om vinteren, da det også der kan være med til at give et tiltrængt afbræk fra hverdagen, hvor I kan hygge jer sammen som familie.

Mange sommerhuse har dyre eller dårlige opvarmningsløsninger. Det kan for eksempel være elradiatorer eller brændeovne. Elradiatorerne er dyre at bruge, da el generelt er dyrt. Det kan derfor varme huset om, men kommer til at koste mange penge. Ingeniøren har tidligere skrevet om prisforskellen mellem elradiatorer og varmepumper i sommerhuse.

Brændeovnen er en god varmekilde, men den kan som regel kun varme det rum op, som den står i. Selvom du har mest brug for at få varmet stuen op, er det også rart, at der er lidt varme på i for eksempel nogle af soveværelserne og ude på badeværelset. Det er med til at gøre sommerhuset rarere at være i om vinteren. Der er det en god ide at investere i en varmepumpe.

You might like

About the Author: Poeten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *