Hvorfor går pigerne mere op i poesi end drengene?

144 Likes Comment
business 3240767 1920 700x420

Måske er det lidt af en overdrivelse – men det er jo ikke nogen hemmelighed, at piger ofte finder det at digte mere interessant og mere romantisk, end drenge gør. Og det kan der faktisk være flere grunde til.

Dog er det også et meget personligt emne, og derfor kan der være et væld af andre gode grunde, lige såvel som der kan sidde nogle drenge, der ikke ved noget bedre end at sammensætte ord for at få dem til at give en dybere mening fyldt med essens.

Piger er bedre til at sætte ord på deres følelser, end drenge er

Når piger er bedre til det at digte og til det at forstå poesi generelt, så har det rigtig meget at gøre med, at de er mere følsomme, end drenge er. Det betyder, at piger har lettere ved at sætte ord på de ting, som de føler, og det gør også automatisk, at de har lettere ved at afkode de mange digte, hvor det er nødvendigt, at man læser mellem linjerne for at få den fulde forståelse for den måde, som ordene er sat sammen på.

Og så er det især piger i teenagealderen, der finder det særligt givende, idet digtene kan hjælpe dem med at forstå nogle af de følelser, som de går rundt med, og som de måske ikke har stiftet bekendtskab med tidligere i deres liv. Det er derfor svært at være teenager. Det kan du læse mere om her på siden.

Det er lettere at forstå de nye følelser gennem digtene

Derudover har piger lettere ved at få følelser for andre mennesker, end drenge har. Det ligger så at sige i deres natur, at de har lettere ved for eksempel at blive forelskede. Derfor er det også ofte piger, der synes, at de mere romantiske bøger og film er særligt tiltrækkende, mens mange drenge finder sådanne ting kedelige og uinteressante.

Men fordi at det er nyt som teenager at blive forelsket, kan det således være en fordel at læse nogle af de mange digte, som der findes inde på området. På den måde kan pigerne nemmere for en forståelse for, at det de føler er helt okay, og at det er en helt naturlig del af livet. Du kan her få flere gode råd til, hvordan du takler den første forelskelse.

You might like

About the Author: Andreas Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *