Metaldetektoren er de voksnes nye legetøj

232 Likes Comment
glad mand har fundet moenter med sin metaldetektor 700x420

Metaldetektorer er den nye dille blandt voksne danskere og det er en hobby for alle. Det er en glimrende måde at få noget frisk luft på og abstrahere fra hverdagens strabadser, når man kan gå rundt med en metaldetektor på stranden eller i skoven, for man forbyder sig helt i denne type aktivitet.

Samtidig kan man jo også være ekstra heldig og finde noget af stor værdi, og så bliver det hele jo bare endnu mere sjovt.

metaldetektor i brug paa graesplaene 1024x682

De forskellige typer

Når det kommer til metaldetektorer finder der mange variationer, men i hovedtræk kan der skelnes imellem dem til almindelig brug og dem til professionelt brug.

Dem til professionelt brug er naturligvis dyrere end dem til privat brug, men de er så også mere avanceret og har flere funktioner.

De helt billige udgaver afgiver kun lyd og lys når de opdager noget, men det kan jo også være nok hvis det bare er for hyggens skyld.

De billigere udgaver har ikke de store evner når det kommer til at skelne imellem hvad de finder, og denne type metaldetektor bruges mest af børn. De fleste metaldetektorer i denne klasse er dog i stand til at filtrer visse ting fra, så man ikke render rundt og graver gamle søm op.

De lidt dyrere kan gå mere i dybden og kan identificere f.eks. mønter, mens de sorterer søm og skruer og andre ligegyldigheder fra.

I den helt dyre ende finder man bl.a. metaldetektorer der kan bruges på havets bund. De virker i temperaturer imellem -20 og +60 grader, så der er ingen farvand de ikke kan bruges i, og det er jo enhver skattejægers drøm at finde noget af stor værdi.

Man kan købe metaldetektorer til både børn og voksne, og de fleste har indstillelige skafter, så de kan tilpasses til brugerens højde. Mange af de tungere modeller har også en armstøtte monteret, så man ikke bliver træt i armen af at bære rundt på metaldetektoren.

Søgedybden kan gå fra få centimeter helt op til en meter, og de professionelle har endnu større detektionsdybde.

Metaldetektor foreninger

At bruge en metaldetektor er ved at udvikle sig til en regulær hobby for mange mennesker, og man kan derfor også melde sig ind i foreninger, hvor man går ud i grupper og gennemsøger områder for potentielle værdigenstande.

Det er vist en af de få hobbyer, der gør at man får frisk luft og motion, og så endda muligheden for at finde noget af værdi.

Skulle man være så heldig og finde noget værdifuldt, kan man naturligvis vælge at beholde det selv eller sælge det videre.

Den bedste hobby i verden?

Uanset om man foretrække at være ude alene eller i grupper, om man er nybegynder eller gammel i gårde, så er det noget af en oplevelse at gennemsøge et område med sin metaldetektor.

Der er, som sagt, mange forskellige modeller på markedet, så det skulle være muligt at finde en metaldetektor der passer både i størrelse, vægt og funktion.

Det hører naturligvis til sjældenhederne at man finder noget virkeligt værdifuldt, men underholdningen ligger jo lige netop i muligheden for sådan et fund, og det også hvad der holder de fleste metaldetektor interesserede i gang.

Så, uanset om man har tænkt sig bare at afprøve det eller man har ønsket om at blive professionel skattejæger, så kan man finde en metaldetektor der passer til ens behov. Priserne går fra få hundrede kroner op til flere tusind, så det skulle være muligt at finde en model der passer ind i budgettet også.

You might like

About the Author: Poeten

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *