Tips til indretning af have

168 Likes Comment
glad mand har fundet moenter med sin metaldetektor 700x420

Sommeren begynder så småt at nærme sig, og det betyder for mange, at de skal til at tilbringe meget mere tid udenfor i det dejlige Mange får meget af denne tid til at gå med at ordne have eller sidde med et lækkert blad på en havestol og nyde udsigten af den flotte have.  Det er dog ikke altid nemt at indrette haven, så noget inspiration falder godt hos de fleste. Hvis ud synes, at din have ser lidt trist og træt ud, eller hvis du skal have anlagt en hel ny have, så læs med videre her.

Hvor meget tid og energi vil du lægge i havearbejde?

Til at starte med, så bør du gøre op med dig selv, om du vil bruge meget tid på at vedligeholde haven? Desto flere bed, du har, desto mere pleje og vedligeholdelse kræver haven, for ikke at se sjusket og rodet ud. Noget helt andet er indhegningen. Haven kan indhegnes på to måder:

  • Havehegn
  • Hæk

Er havehegn eller hæk nemmest at vedligeholde?

Man skal ikke lade sig snyde af, at et havehegn er nemmere, da det ikke kræver pasning, for det gør det. Et havehegn skal vedligeholdes med træbeskyttelse, maling og rengøring, hvis det skal blive ved med at fremstå pænt. Hækken skal typisk klippes et par gange om året, og så er det en smagssag, om man vil gøre noget ved bunden af hækken. Vil man have det til at se lidt mere lækkert ud, så kan små sten eller grus under hækken give den et flot løft. Man kan også blot lade hækkens grene og blade gå helt ned til jorden, så den nærmest laver en smuk og grøn mur omkring haven.

Avnbøg er en tæt og frodig hæk, der egner sig rigtig godt i de danske haver

Et type hæk, som egner sig rigtig godt i en have, er en avnbøg, som også kaldes for Carpinus Betulus. Denne type hæk kan vokse sig meget høj så den er rigtig god, hvis man gerne vil have højde på hækken. Samtidig kan den blive sund og bred, så folk ikke lige kan se igennem den.

Køb en færdigudvokset hæk i moduler fra start af og hav en færdig hæk fra dag et

En avnbøg som hæk er også rigtig smart, hvis man gerne vil have den op i en fart. Naturligvis kan man købe den som små stauder. Disse er billige, men til gengæld går der en del år, før de er oppe i størrelsen, hvos man rigtigt kan kalde dem for en hæk.

Til gengæld kan man også købe avnbøg som moduler. Det er faktisk færdiggroede hække, der er klippet pænt til og som har den fulde størrelse. Disse sættes blot i jorden langs skellet, og så har man en fuldt udvokset hæk lige med det samme. Både de små avnbøg og de hele moduler kan købes til fornuftige priser på nettet. Det vil sige, at man kan sidde hjemme og bestille en hæk, som ankommer færdig – nemmere bliver det ikke.

You might like

About the Author: Andreas Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *